söndag 28 augusti 2011

Moussaka

En god och matig grekisk moussaka är perfekt som LCHF-mat!

4-5 port
2 auberginer
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
½ tsk kanel
3 dl vispgrädde
2 dl riven ost
1 ägg
150 g fetaost
salt och peppar


Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Smält smör i en stekpanna och stek löken mjuk, tillsätt sedan köttfärsen och stek den. Rör ner tomater, tomatpuré, kanel, salt och peppar och låt koka ihop ca 10 min till en köttfärssås. Skiva auberginen och stek i smör i en stekpanna. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Varva aubergine, köttfärssås och riven ost i en ungsfast form. Häll över gräddsåsen och strö över smulad fetaost. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min. Servera gärna med en grönsallad.
Lycka till!

Tips!
- Lägg skivorna av aubergine på hushållspapper och strö över salt, låt ligga ca 15 min så att de vattnar sig innan du steker dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar