söndag 14 augusti 2011

"Klyftpotatis" à la LCHF

Visst är det gott med grönsaker till maten, men ibland kanske du saknar potatisen? Här kommer därför ett recept på ungsgratinerade rotsaker som alla innehåller mindre än 5 g kolhydrater per 100 g.

ca 4 port

600-800 g rotselleri, rättika, kålrabbi och/eller majrova
Smör
Salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller bitar. Lägg lite smör i en långpanna, ställ in i ugnen och ta ut när smöret smält.


Lägg rotfrukterna i långpannan och vänd runt i smöret. Grädda ca 30-40 minuter och rör om några gånger under tiden. Ta ut ur ugnen när de fått fin färg och strö över salt.

Tips!
- För att variera smaken; strö över örter eller någon annan krydda.
- Hitta din favorit eller blanda fritt bland dessa rotsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar