tisdag 9 augusti 2011

Snabba fisksoppan

Perfekt vardagmat och passar utmärkt i matlådan!

ca 3-4 port

400 g fisk (t.ex. sej, lax och/eller torsk)
100 g skalade räkor
1 purjolök
50 g smör
400 g krossade tomater
1 dl crème fraiche (34 %)
1 dl grädde (40 %)
salt och peppar
örtkyddor (t.ex. basilika och persilja)


Smält smöret i en kastrull. Strimla purlök och fräs i smöret. Tillsätt tomater, crème fraiche, grädde och kryddorna och låt koka upp. Skär fisken i bitar och rör ner i soppan. Koka ca 5 minuter och lägg i räkorna mot slutet. Då var det klart att servera!

Tips!
- Vill du ha en lösare soppa? Tillsätt mer tomater, crème fraiche eller grädde.
- Se upp för krossade tomater smaksatt med t.ex. örter: de kan innehålla mycket socker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar